"Η ΠΡΩΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ANIMATION ΓΙΑ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΑ ΣΤΟ 48 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ"
Friday, November 16, 2007 at 03:18PM
WTM

Η πρώτη Ελληνική ταινία animation για πλανητάρια προβάλλεται στο 48ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης μόνο για τρεις (3) μέρες: Τετάρτη 21/11/07 στις 20:00 (απαιτείται πρόσκληση), Παρασκευή 23/11/07 στις 18:45 και Σάββατο 24/11/07 στις 19:45 στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ (6ο χλμ. Οδού Θεσσαλονίκης-Θέρμης, Θέρμη).

Η ταινία "ASTRONOMYTHS: Ουρανός του Φθινοπώρου" είναι παραγωγή της εταιρίας White Tower Media και είναι μόνο το πρώτο μέρος μιας τετραλογίας ψηφιακών παραστάσεων για πλανητάρια, που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους. Με ένα μαγικό τρόπο, μεταφέρει στο θεατή τα αστρικά συστήματα του φθινοπώρου και τον κόσμο των μύθων, που έδωσαν την ονομασία τους στον κάθε αστερισμό. "Στόχος μας ήταν η δημιουργία μιας παράστασης, που μεταφέρει στην οθόνη εκπαιδευτικό περιεχόμενο με έναν άκρως δημιουργικό και ψυχαγωγικό τρόπο", δήλωσε ο Κωνσταντίνος Γιάντσιος, Παραγωγός και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας.

Η ταινία έχει, ήδη, γίνει αποδέκτης εξαιρετικά θετικών μηνυμάτων από πλανητάρια του εξωτερικού, όπως στις ΗΠΑ, τη Β. Ευρώπη και τη Μ. Ανατολή αλλά και της Ελλάδας: "Η ταινία ASTRONOMYTHS ξεπέρασε και τις αρχικές μου προσδοκίες. Προσφέρει στο κοινό μια ματιά στο σύμπαν και στα Ουράνια Θαύματα συνδυάζοντας τη σύγχρονη αστρονομία με την αρχαία Ελληνική μυθολογία. Είναι μια μοναδική διαχρονική παράσταση για Πλανητάρια που θα προσελκύει θεατές για πολλά χρόνια ακόμη." σχολίασε ο Διονύσιος Π. Σιμόπουλος, Διευθυντής Ευγενίδιου Πλανητάριου.

"Η ταινία ASTRONOMYTHS χρησιμοποιεί πρωτοποριακή τεχνολογία 3D και παρουσιάζει μια έντονη ιστορία, η οποία για πρώτη φορά στην ιστορία των πλανηταριακών προγραμμάτων συνδυάζει το μεγαλειώδες του Πλανηταριακού Θόλου με την αφηγηματική δομή του κινηματογράφου. Η ταινία παρουσιάζει πολλούς πραγματικούς και φανταστικούς χαρακτήρες με έντονη δράση και ευφάνταστα σκηνικά. Περιέχει συναρπαστικά οπτικά εφέ, με στόχο να διδάξει, να εμπνεύσει και να διασκεδάσει, σε μια πρωτόγνωρη οπτικοακουστική εμπειρία. Πρόκειται για το νυχτερινό ουρανό, όπως ποτέ δεν τον έχετε ξαναδεί!" τόνισε ο Γιάννης Ζαφειρίου, Σκηνοθέτης και Σεναριογράφος της ταινίας.

Η ταινία αφηγείται μια ιστορία "βαθιά μέσα σε ένα φθινοπωρινό δάσος, όπου βρίσκονται ένας Γέρος κι ένα Αγόρι, οι οποίοι καθισμένοι γύρω από μια φωτιά, κοιτάνε και παρατηρούν το νυχτερινό ουρανό. Εκατοντάδες δισεκατομμύρια φωτεινά αστέρια, που λάμπουν ψηλά από πάνω τους, βρίσκονται σχεδόν μια ανάσα μακριά από τα χέρια τους και πυροδοτούν τη φαντασία του Αγοριού και τη διάθεση του Γέρου να μοιραστεί τις γνώσεις του. Σύντομα ξεκινούν ένα παιχνίδι ανακάλυψης των μυστηρίων του ουρανού και μαζί με την απεριόριστη σοφία του Γέρου και το σχεδόν "μαγικό" βιβλίο του παιδιού, ταξιδεύουν στο σύμπαν, μέσα σε ένα εκθαμβωτικό τοπίο πέρα από κάθε ανθρώπινη γνώση και φαντασία..."

Η εταιρία White Tower Media είναι ένα 3D animation & visual effects studio που εξειδικεύεται σε ψηφιακές παραγωγές για πλανητάρια, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Στελεχωμένη από μια διεθνούς κύρους και εμπειρίας ομάδα, η White Tower Media φιλοδοξεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο χώρο του 3D animation τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Σχετικά με την White Tower Media
Η εταιρία White Tower Media είναι ένα 3D animation & visual effects studio που εξειδικεύεται σε ψηφιακές παραγωγές για πλανητάρια, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Στελεχωμένη από μια διεθνούς κύρους και εμπειρίας ομάδα, η White Tower Media φιλοδοξεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο χώρο του 3D animation τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.whitetowermedia.com ή να επικοινωνήστε μαζί μας στο
i n f o @ w h i t e t o w e r m e d i a . c o m.



Article originally appeared on (http://whitetowermedia.com/).
See website for complete article licensing information.